F.A.Q.

F.A.Q.

În toţi aceşti ani de când fotografiem copii fericiţi, am răspuns la multe întrebări, majoritatea dintre ele regăsindu-se mai jos. Bineînţeles că pot aparea şi altele, motiv pentru care suntem aici să vă răspundem.

Cate fotografii vom primi?

Numarul fotografiilor primite diferă în funcţie de tipul pachetului ales. La sectiunea preţuri, găsiţi toate informaţiile necesare.

De ce nu primim toate fotografiile sau raw-urile?

Experienţa , viziunea artistica şi talentul nostru se transpun în imagini demne de pus în ramă, postate online sau într-un album foto. De aceea nu veţi primi toate imaginile, decât pe acelea pe care le consideram că îndeplinesc criteriile de mai sus. Acum haideti să facem un exerciţiu de imaginaţie: închipuiţi-vă efectul WOW la vizionarea primei imagini; acum incercaţi să vedeţi cum ar fi la vizionarea celei de-a doua, a treia, aproape identice. Cu siguranţă, nu o să mai fiţi la fel de impresionaţi. Din aceleasi motive, imaginile raw rămân la fotograf.

În cât timp pot primi fotografiile? Off, ce mult durează!

Termenul de livrare este de 4 saptamani. Trebuie să respectăm un flux, ştiţi cum e: back-up, vizionare, selectare, editare, etc. Intre timp apar alte sesiuni, există şi o activitate care nu se vede (marketing, administrare business, răspunsuri la mailuri, mesaje, cumpărare de recuzită şi multe altele). In plus, prestăm o muncă de creaţie şi ca să dăm tot ce e mai bun, este nevoie de păstrarea unui echilibru între viaţa personala şi job, oricât de mult ne place ceea ce facem.

De ce nu costă la fel toate sesiunile foto?

Pentru ca fiecare sesiune implică resurse diferite. Spre exemplu sesiunile foto newborn necesită un efort mai mare, iar durata acesteia este de 2-3 ore, urmând apoi circa 6 ore de procesare foto. În comparaţie cu exemplu de mai sus, o sesiune foto pentru copii mai mari se poate realiza în circa o ora, postprocesarea necesitând încă 1-2 ore. În plus, la cel din urmă exemplu, efortul depus este mai mic.

Cu cât timp înainte pot sa programez şedinţa foto?

Cu minim o lună înainte pentru sesiunile foto pentru copii şi maternitate. Pentru fotografia de maternitate, şedinţele se realizează inîsaptămânile 28-34, stabilind la acel moment şi data aproximativă a şedinţei foto newborn în funcţie de data probabilă a naşterii. Bineînţeles, această programare se poate modifica.

Cum sa ma pregatesc pentru sedinta foto?

Înainte de sesiune veţi primi un email cu toate informaţiile necesare: adresa studioului cu fotografii explicite de orientare, recomandări pentru ţinuta voastră, cu cât timp înainte să veniţi. Pentru şedinţele foto de maternitate şi nou-născut recuzita folosită este a studioului. Aceste răspunsuri o să vă ajute să aveţi o experienţa plăcută de la început până la final.

Fotografiile sunt ale mele, pot să fac ce vreau cu ele?

Nu chiar. Conform legilor dreptului de autor, fotografiile sunt şi ale fotografului şi ale voastre. Nu poate decide unul fără celalat ce să facă cu ele. Aşa cum nici noi nu putem să le folosim în reclame la produse pentru bebeluşi fără acordul vostru nici voi nu le puteţi folosi în scopuri comerciale fără acordul nostru.